Kommentera filmen

Olle Ljungström 2002

Här kan du kommentera filmen.

25 svar på ”Kommentera filmen”

 1. Hej Pål,

  Kom ihåg att du hade en hemsida med en massa olika texter. Är den nere? Hade gärna läst saker du skrivit.

  Kollade på nyligen på Robinson 2003; svenskar i Lord of the Flies scenariot… vilket recept och vilken dramatik! Bästa jag sett på TV

  Du och Jessika är mitt favo kändis par; bilden av att ni åker limosin tsm gör mig glad

  Som tur är
  julen strax här
  //Sam

 2. Tiden är den bäste resencenten och materialet håller än! Älskar de långa monologerna – skön motvikt i en ytlig tiktoksnuttvärld. Bästa Olle-dokumentären, lika mycket en resa i hans inre som i Afghanistan. Stort tack för att du gör det möjligt se materialet!

  1. Tack Nina! Jag tycker själv att denna filmen är något av det mest intressanta jag varit instrumentell att framställa.

 3. Kære Pål,
  Jeg henvender mig idet vi hos Danske Filminstruktører udbetaler rettighedsmidler for værker som bliver vist på filmstriben, filmcentralen og danske tvkanaler. I den forbindelse mener vi at du muligvis har ret til rettighedsmidler for dit værk ’Dogumentar’. Har du mulighed for at svare tilbage på denne email, så kan jeg uddybe. Mvh Cécile Desaint, studentermedhjælper, Danske Filminstruktører. http://www.filmdir.dk/

 4. Tack Pål!!! Efter ha träffat Olle några ggr under årens lopp, så hade jag sett Filmen om Olle 3 ggr som minne. Blev glad och givetvis sorgsen när jag idag hittade din film fr 2017. Tolkade jag filmen rätt när resan till Kaldohar inte blev nån intervju? Ha det gott och i minne till Olle/Thomas
  Sångare i TenderBeat

  1. Hej Thomas,
   Ja, det stämmer att vi flydde hals över huvud från Kandahar och intervjun vi skulle ha fått med Mulla Omar blev aldrig av.
   Hälsningar! Pål

 5. Tack för att jag fick se din film.
  Så stark, , så berörande! Många tankar….rörde om i mig.
  Sällan att sådan nakenhet o utsatthet visas så nära.
  Tack!

 6. Tung, men fin film. Ger ytterligare dimension till vem Olle Ljungström var. Monologen träffar rätt i hjärtat, skörheten fullständigt blottad. Han var speciell, briljant och befriande ofiltrerad. Tack för att du delar med dig av denna film!

 7. Stort tack för ditt och Olles konstnärskap! Djupt tagen av denna film! Tack. Håkan.

 8. Tack för att du släppte filmen gratis, sedan jag såg en intervju med dig på youtube har jag med spänning väntat på att den skulle släppas. Av en ren slump hittade jag den här först idag!

  Olle var en mycket speciell människa, kreativ, rolig och fantastiskt intelligent. Han var inte det minsta pretentiös – tvärtom, vilket är härligt uppfriskande.

  Olles texter har hjälpt och berört mig på ett betydligt djupare plan än någon annan lyckats med.

 9. Har letat att bra tag efter ”United states of Afghanistan” utan att hitta den. Jag inte sett den tidigare. Har kan man få tag på den? Jag är stort Olle Ljungström-fan och tyckte filmen har väl hörs att se☺.

  1. Du kan hitta en länk till den tidigare filmen ”United States of Afghanistan” under fliken ”Om Pål Hollender” här på sidan om filmen Olle Ljungström i Afghanistan. Länken finns precis under bilden av den röda målningen med texten Open i vitt. /Pål

  1. Tack På, en väldigt fin film om Olle . Jag såg Olle på Nalen efter att han kom hem från Afghanistan, och vill minnas att Olle inte såg ut att må särskilt bra. Det var naturligtvis en omskakande upplevelse för er som var där.

   Jag hoppas du inte tar illa upp, men om ni som sett filmen vill stötta Afghanistans befolkning så finns möjlighet att ge pengar till Svenska Afghanistankommitén som är en mångårig biståndsorganisation som verkar främst för landsbyggdsbefolkningen i Afghanistan. Plusgiro 90 07 80-8, bankgiro 900-7808 eller Swish 9007808. Allt gott till dig Pål!

 10. Fantastiskt. När jag hörde om filmen tänkte jag att ”happ nu får man åka och leta efter den på nån filmfestival eller vänta 6 år innan den kommer på SVT.”
  Fantastiskt att få se den gratis. Swishar gärna en slant eller stöttar på annat sätt om det går?
  Och, själva filmen är ju också fantastisk såklart.

  Olle in our hearts.

  1. Kul att höra att du uppskattar att filmen finns, precis som jag känner själv. Sprid gärna filmen – det gläder mig.

 11. Tack Pål för din generositet att låta oss se denna film gratis.
  Gripande och tänkvärd på många sätt, men jag valde att titta bort vid några tillfällen.

 12. Fantastisk. Ett tillstånd. Den hade kunnat vara en halvtimme längre utan problem. Kan inte fatta att det är så länge sedan ni gjorde den där resan. Avskedet på Mäster Anders – var det väl. Kanske det som drabbar mig privat mest… Femton år har gått. Tack för filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.